Uitvalvrijeschool door onze studenten - KlasseStudent
728
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-728,page-child,parent-pageid-551,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_1000,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Uitvalvrijeschool

Door het docententekort komen gaten in het rooster steeds vaker voor op scholen. Deze gaten worden vaak intern opgelost wat ten koste gaat van de werkdruk. Het alternatief is lesuitval. Om scholen te helpen deze problematiek het hoofd te bieden, heeft KlasseStudent de Uitvalvrijeschool ontwikkeld.

“De Uitvalvrijeschool is om scholen te helpen met het voorkomen van lesuitval en daarmee de werkdruk te verlagen”

Het doel van de Uitvalvrijeschool is om scholen te helpen met het voorkomen van lesuitval en daarmee de werkdruk te verlagen. Als leraren van de school nooit meer lesuitval hoeven op te vangen, hoeven zij ook niet meer uren voor de klas te staan dan nodig.

 

De Uitvalvrijeschool wordt door KlasseStudent uitgevoerd door de inzet van één of meer studenten per dag. Deze zijn aanwezig op de school van het tweede tot en met het één-na-laatste lesuur. Zij vangen gedurende hun aanwezigheid de lesuitval van de dag op. De invulling van deze lessen kan worden afgestemd aan de wensen van de school. Zo kan het lesplan van de afwezige docent worden gegeven, of kunnen door KlasseStudent ontworpen lespakketten worden gegeven. Dit zijn bijvoorbeeld lessen Academische Vaardigheden, Programmeren of Techniek. Om de lessen kwalitatief zo hoogstaand mogelijk te geven, heeft elke student een training didactiek en klassenmanagement gehad.

KlasseStudent is een initiatief dat wordt gesteund door:

Onze andere diensten

Werkdrukverlaging

Om het personeelsbestand van de school gezond te houden, is het belangrijk om de werkdruk in toom te houden. Onder anderen de gevolgen van het docententekort veroorzaken nogal eens problemen.

Persoonlijk Assistent voor de Leraar

De PAL kan begeleiding bieden tijdens reguliere lessen of taken overnemen waardoor de werkdruk van de docent verlaagd zal worden. Door de inzet van een PAL wordt het gemakkelijker voor de docent om de onderwijs gerelateerde taken af te krijgen.

Kansengelijkheid

Het doel van Kansengelijkheid van KlasseStudent is het voor elke leerling mogelijk te maken extra hulp te krijgen door examentraining en/of huiswerkbegeleiding.

Benieuwd wat wij voor uw school kunnen betekenen?