Nieuwsartikel

We spelen in op de behoefte van de school

Ruby (23), Ladifo (23) en Janneke (23) zijn de regiomanagers van regio Amsterdam. Vandaag geven deze drie Amsterdamse studenten een kijkje in hun regio.

Amsterdam is een vrij grote regio. Ruby legt uit dat KlasseStudent in Amsterdam werkzaam is bij het ROC van Amsterdam, het St. Nicolaaslyceum, Studiebegeleiding Amstelveen, Open Schoolgemeenschap Bijlmer en Openbare Daltonschool Nellestein. Ook worden er op een aantal scholen pilots gedraaid. Om al deze jobs te vullen bestaat de poule van KlasseStudenten in Amsterdam uit 65 gemotiveerde studenten.

“Het is absoluut een uitdaging om te werken in Amsterdam waar het lerarentekort zo groot is,” vertelt Ladifo. “Door het tekort is er een grote vraag naar vaardige studenten, die wij proberen te voldoen.” Het team van Amsterdam zoekt dan samen met de school naar de beste oplossing. KlasseStudent onderscheidt zich volgens Ladifo doordat er wordt ingespeeld op de behoefte van de school en het daardoor mogelijk is om keer op keer maatwerk te leveren.

Janneke vindt dat de drie regiomanagers leergierig zijn en elkaar goed aanvullen. Hun kracht zit in de balans: een mix van werkwijze en persoonlijkheid, maar wel met dezelfde ‘aanpakkersmentaliteit’. Een effectieve communicatie is de basis, waarmee het team goed aansluit op de wensen binnen het onderwijs.

Wil je zelf nou ook regiomanager of KlasseStudent worden? Klik hier voor meer info en stuur een open sollicitatie! Wellicht tot snel!

Hallo 👋, waar kunnen we u mee helpen?

NB: WhatsApp chat opent in een nieuw venster