Werkdrukverlaging daar waar nodig - KlasseStudent
730
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-730,page-child,parent-pageid-551,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_1000,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Werkdrukverlaging

Docenten krijgen vaak extra taken toegewezen waar ze eigenlijk geen tijd voor hebben. Dit gaat ten koste van de kwaliteit van het geleverde werk óf betekent dat de docent langer door zal moeten werken.

“Om het personeelsbestand van de school gezond te houden, is het belangrijk om de werkdruk in toom te houden. Onder anderen de gevolgen van het docententekort veroorzaken nogal eens problemen.”

Docenten krijgen vaak extra taken toegewezen waar ze eigenlijk geen tijd voor hebben. Dit gaat ten koste van de kwaliteit van het geleverde werk óf betekent dat de docent langer door zal moeten werken. Om het personeelsbestand van de school gezond te houden, is het belangrijk om de werkdruk in toom te houden. Onder anderen de gevolgen van het docententekort veroorzaken nogal eens problemen. KlasseStudent denkt mee in de mogelijkheden voor het verlagen van de werkdruk, zowel binnen als buiten de klas.

Het doel van het verlagen van de werkdruk, is dat stress en onrust in het team van de school worden voorkomen. Hiermee worden lange termijn gevolgen, zoals langdurige uitval, vroegtijdig verholpen.

Wij ondersteunen de school en haar team waar nodig, bijvoorbeeld in de administratie, door te surveilleren en door uitval op te vangen. In de praktijk zien wij dat dit voor iedere school anders is. Daarom komen wij graag langs voor een open gesprek!

KlasseStudent is een initiatief dat wordt gesteund door:

Onze andere diensten

Werkdrukverlaging

Om het personeelsbestand van de school gezond te houden, is het belangrijk om de werkdruk in toom te houden. Onder anderen de gevolgen van het docententekort veroorzaken nogal eens problemen.

Persoonlijk Assistent voor de Leraar

De PAL kan begeleiding bieden tijdens reguliere lessen of taken overnemen waardoor de werkdruk van de docent verlaagd zal worden. Door de inzet van een PAL wordt het gemakkelijker voor de docent om de onderwijs gerelateerde taken af te krijgen.

Kansengelijkheid

Het doel van Kansengelijkheid van KlasseStudent is het voor elke leerling mogelijk te maken extra hulp te krijgen door examentraining en/of huiswerkbegeleiding.

Benieuwd wat wij voor uw school kunnen betekenen?