Nieuwsartikel

Vijf handige tips voor het nieuwe schooljaar

Hidde, student Geneeskunde en werkzaam bij KlasseStudent, geeft uit eigen ervaring tips over hoe jij in het nieuwe schooljaar op de middelbare optimaal van start kunt gaan.

Maak een overzicht

Bij een beetje structuur is iedereen gebaad. Probeer al je SO’s, proefwerken en deadlines altijd op te schrijven, zodat je precies weet wanneer je weer in de boeken moet. Je kan dit overzicht natuurlijk maken in je agenda, maar een overzicht van iedere maand op een A4’tje aan de muur plakken is misschien wel overzichtelijker!

Houd een ritme aan

Zit jij nog wel eens na middernacht in de boeken? Dan is deze tip wat voor jou. Probeer ’s middags nadat je uit school komt, meteen je huiswerk te maken. Vaak beland je in een luie modus tot aan het avondeten, maar als je na het thuiskomen nog even aanzet, kan je ’s avonds relaxen. Dit komt ook je slaapritme ten goede!

Werk eens met een ander

Wanneer de docent aankondigt dat je mag samenwerken, zijn de groepjes vaak al in een splitsecond gemaakt. Het is makkelijk om samen te werken met iemand die je al goed kent, maar probeer ook eens met een ander samen te werken! Zo kan je leren van een nieuwe inzichten van klasgenoten die je minder goed kent. Wie weet klikt het buiten de opdracht ook wel tussen jullie!

Houd je telefoon in je zak

Het is erg makkelijk om op het moment dat de verveling toeslaat tijdens je huiswerk even in je zak te graaien op zoek naar je telefoon. Vaak kan een smartphone bij schoolwerk handig zijn, maar probeer hem alleen wanneer het nodig is te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat jij jezelf minder snel verliest in eindeloos scrollen, waardoor je huiswerk een sneller af is. Dus: gebruik je discipline en laat je smartphone lekker in je broekzak.

Begin op tijd

Deze tip lijkt misschien vanzelfsprekend, maar zelf heb ik nog steeds wel eens moeite om mezelf te motiveren om op tijd te beginnen. Echter, aan uitstellen heb je niets. Bijt eens door die zure appel heen zonder dat er druk op staat, want zo wordt studeren voor toetsen veel minder stressvol. En waarschijnlijk haal je ook nog eens hogere cijfers!

Hallo 👋, waar kunnen we u mee helpen?

NB: WhatsApp chat opent in een nieuw venster