Deze week ben ik in gesprek met Rozemarijn Schraven. Rozemarijn werkt sinds 2018 voor KlasseStudent en is inmiddels kwaliteitsmanager in de regio Delft, Den Haag en Leiden. Ze is betrokken, enthousiast en bevlogen en vertelt vol passie over haar werkzaamheden bij KlasseStudent.
“Ik ben zelf begonnen als KlasseStudent in juni 2018. In maart 2019 ging mijn voorganger weg in de regio Delft en Den Haag en sinds anderhalf jaar heb ik Leiden erbij. Ik ben er enerzijds voor de scholen en anderzijds voor de KlasseStudenten. Ik zorg ervoor dat de problemen waar middelbare scholen mee kampen, zoals tekort aan docenten en lesuitval, worden opgelost en dat KlasseStudenten op de juiste plekken worden ingezet. Dat zijn middelbare scholen, basisscholen, ISK’s en in de toekomst hopelijk ook het mbo.”
Een standaard werkdag kent Rozemarijn niet. Ook de werktijden variëren, afhankelijk van wat er georganiseerd wordt in de avonden. Toch doet ze een poging om een indruk te geven van een dag uit het leven als kwaliteitsmanager.
“Ik begin ‘s ochtends meteen met oplossen van problemen, want er is vaak wel iemand te laat of afwezig. Daar spring ik dan in. Gedurende de ochtend heb ik afspraken staan op scholen voor evaluatiegesprekken, opstartgesprekken of gesprekken om de kwaliteit te kunnen waarborgen op onze scholen. Na de lunchpauze handel ik de administratieve taken af. In de avond organiseren we wel eens een borrel met onze KlasseStudenten, toevallig deze week ook. Dit keer is het een evaluatieborrel, zodat we met z’n allen kunnen bespreken wat er goed gaat, wat er beter kan en gewoon om gezellig samen een biertje te drinken.”
De kwaliteit van KlasseStudent zit hem volgens Rozemarijn in de afstemming op de hulpvraag van een school en de diverse diensten die KlasseStudent biedt. “Het is geen standaardpakket. De kracht van KlasseStudent is dat wij maatwerk leveren. Wij worden gebeld voor allerlei soorten problemen die een school graag met onze hulp wil oplossen. KlasseStudent is er niet alleen voor de standaardproblemen zoals vervangingen of surveilleren, maar echt voor van alles. Je moet hierbij denken aan ondersteuning per vak, 1-op-1-begeleiding, huiswerkbegeleiding, als TOA of voor administratieve taken, voor het maken van een nieuwe website, het vullen van roosters of het meegaan met een schooluitje.”
Zoals bij elk werk zijn er ook als kwaliteitsmanager van KlasseStudent leuke en minder leuke kanten. “Je staat altijd aan”, vertelt Rozemarijn. Ze wordt de hele dag door gebeld, gemaild en geappt door zowel KlasseStudenten als scholen. “Ik heb nooit het gevoel even pauze te hebben of vrij te zijn. Mezelf wel vrij kunnen geven blijft een uitdaging.”
Voldoening haalt ze onder andere uit de positieve reacties van scholen tijdens een evaluatie. “Het is goed om te horen dat scholen blij zijn dat wij er zijn. Wat me ook voldoening geeft is wanneer je ziet dat leerlingen hun cijfers echt hebben opgehaald met onze hulp.”
Wat betreft haar ambitie en groei ziet Rozemarijn vooral kansen in de samenwerking met een grotere diversiteit aan scholen en instanties. “We werken op veel middelbare scholen en ook steeds meer op basisscholen en ISK’s, maar ook mbo-studenten hebben hulp nodig bij bijvoorbeeld het leren leren. Ik denk dat KlasseStudent die doelgroep veel steun kan bieden. Ook daar komt het aan op het leveren van maatwerk. Welke soort leerlingen loopt er rond op school en welke KlasseStudent past daarbij? Er zijn zoveel verschillende soorten studenten en iedere student past wel bij een vak, doelgroep of school.
Voor een betere werking van onze platforms en om je relevantere informatie te kunnen tonen, gebruiken we cookies en soortgelijke technologieën, zowel van KlasseStudent als van derden. Voor meer info ga naar Cookie Statement