Nieuwsartikel

Ontspannen in de kerstvakantie, hoe doe je dat?

Het is eindelijk weer bijna zo ver, de mooiste twee weken van het jaar zitten eraan te komen. Twee weken vol verplichte winterwandelingen maken met de familie, volgestopt worden door oma met zoetigheid, ruzie over of je dit jaar bij papa of mama kerst gaat vieren, maar vooral even niet studeren!

Iedereen kijkt naar de kerstvakantie uit om weer even helemaal te ontspannen, maar hoe zorg je ervoor dat de vakantie niet aan je voorbij gaat zonder dat je het door hebt? Hieronder lees je 6 tips die jou kunnen helpen ontspannen tijdens de vakantie, direct van onze regiomanagers en kwaliteitsmanagers.

De eerste tip komt van Laura (22), ze heeft een hele goede tip waarin ze de drukte van kerstcadeautjes kopen op een creatieve manier oplost: “Wanneer ik wil ontspannen ga ik creatief bezig door bijvoorbeeld wat te schilderen. Dan ben ik toch eventjes 4 uur zoet met iets, zonder ‘online’ te zijn. De schilderijtjes geef ik dan aan iemand cadeau, twee vliegen in 1 klap.”

Tip nummer 2 komt van Hilde (22) zij geeft de ultimate relax tip:“Wat mij altijd heel veel rust geeft tijdens de vakantie? Ik plan een paar dagen in waar ik absoluut niets doe. Op deze dagen denk ik niet na over mijn studie, werk of andere dingen die ik nog moet doen. Daarna rol ik mij in een kleedje als een Buritto en ga ik de hele dag series en kerstfilms kijken.”

De derde tip geeft een andere kijk op ontspannen, Naomi (25) ontspant juist door veel dingen ondernemen waar ze juist energie uit haalt:“Ik ben tijdens werk erg gestructureerd. Daarom geniet ik er in de vakantie extra van om weinig te plannen en veel te doen. Ik ben niet iemand die uitslaapt in de vakantie, omdat ik het liefst mijn dagen vul met activiteiten die ik met vrienden en familie kan doen. Sporten, etentjes, wandelen, borrels. Zolang ik maar omringt ben door mensen, weet ik zeker dat ik weer helemaal opgeladen de vakantie uitkom.”

Tip nummer 4 komt van Geerten (21), zijn tip gaat over tijd vrij plannen tijdens de vakantie, zodat je genoeg tijd hebt voor jezelf: ” Tijdens de vakantie probeer ik altijd een aantal dagen te plannen dat ik naar mijn ouders ga om even overal uit te zijn. Dan hoef ik niet te studeren, sporten of werken, maar maak ik tijd om uit te slapen, stukjes te wandelen of eindelijk dat boek te lezen dat al maandenlang ligt te verstoffen naast mijn bed.”

Dan tip nummer 5 van Siska (24), soms heb je meer tijd nodig dan je denkt of hoopt om te ontspannen, maar dat is natuurlijk niet erg! “Volledig ontspannen tijdens een vakantie kan soms nog wat langer duren dan ik vaak hoop. Vaak ga ik dan de natuur in en maak ik lange wandelingen. Daarnaast vind ik het heerlijk om daarna op te warmen met een lang gesprek aan tafel en een rood wijntje.”

Emma (24) geeft de laatste tip, begin aan die taakjes die je al lang had willen doen! “Als ik echt tot rust wil komen in de kerstvakantie, zorg ik dat ik leuke klusjes ga doen waarbij ik niet na hoef te denken. Zo ga ik bijvoorbeeld deze vakantie mijn kast upgraden door ‘m een andere kleur te verven en te voorzien van nieuwe ladeknoppen!”

 

Hallo 👋, waar kunnen we u mee helpen?

NB: WhatsApp chat opent in een nieuw venster