Nieuwsartikel

KlasseStudent en WellBased: sociale vaardigheid op de kaart

Door: Louise Boë 

Het ontwikkelen van sociale vaardigheden is een continu proces. Als puber krijg je te maken met allerlei uitdagingen en vraagstukken. Wie zijn mijn vrienden? Waar hoor ik bij? Wie ben ik eigenlijk en welke keuzes maak ik? Wat vinden anderen van mij? Ben ik wel blij met mijzelf? Er komt een eerste liefde voorbij en het daarbij horende liefdesverdriet. Heel wat om mee te dealen voor een onzekere puber.

Aandacht voor sociale vaardigheden op de middelbare school moet een hogere prioriteit hebben. Dat vond Daniël de Vries. Hij zette WellBased op, een methode sociale vaardigheid voor het voortgezet onderwijs. KlasseStudent wil graag samen met WellBased sociale vaardigheid op scholen op de kaart zetten.

Uitgangspunten

WellBased staat voor vertrouwen in eigen kunnen, motivatie om te leren, wederzijds respect en vertrouwen tussen docent en leerling en tussen leerlingen onderling. Vanuit zijn pestverleden besloot Daniël een methode op te zetten waarbij leerlingen vaardigheden ontwikkelen zoals naar elkaar luisteren, samenwerken en empathie, met een grotere betrokkenheid naar elkaar, een stukje zelfbewustzijn en persoonlijke groei als resultaat.

Samenwerking KlasseStudent en WellBased

KlasseStudent wil graag ondersteuning bieden aan scholen zodat pubers de nodige sociale vaardigheden kunnen ontwikkelen. Hoe werkt dit in de praktijk? KlasseStudenten worden opgeleid door WellBased zodat zij het lesprogramma kunnen geven op een middelbare school. Wanneer de docent zelf weinig tijd of ervaring heeft een dergelijke les te geven, biedt KlasseStudent een oplossing. Thema’s van de lessen zijn onder andere: jezelf leren kennen, samen problemen oplossen, jouw eigen keuzes maken en reflecteren als groep.

Geïnteresseerd?

Meer informatie over WellBased is te vinden op de website www.wellbased.nl. Wil je als school een KlasseStudent inzetten voor de WellBased-lessen? Neem dan contact op per mail via info@klassestudent.nl of  telefonisch op nummer 030 877 25 48.

Hallo 👋, waar kunnen we u mee helpen?

NB: WhatsApp chat opent in een nieuw venster