Nieuwsartikel

KlasseStudent en Bit Academy vinden elkaar

Bit Academy staat voor zelf doen en zelf uitvinden. Ik sprak Dennis Berkhof, een van de oprichters van de Bit Academy: de beste tech-opleiding van Nederland. Zij bieden onderwijs aan het mbo en hbo dat eigentijds is en waarin leerlingen leren door te doen.

Bit Academy had de wens om de informaticalessen ook naar het voortgezet onderwijs te brengen. “Het probleem is dat er te weinig informaticadocenten zijn. De afstand tussen de realiteit en wat er in de klassen gebeurt is erg groot. Het is te weinig van deze tijd.” Zo vertelt Dennis Berkhof.Bit Academy wilde daar verandering in brengen. Via het ROC van Amsterdam kwamen zij in contact met KlasseStudent. De samenwerking loopt inmiddels en is succesvol.

Hoe werkt het?

Bit Academy heeft een leerplatform waar hun content op staat. Zij bieden de lesinhoud en KlasseStudent levert de studenten die de lessen aanbieden op vo-scholen. De content is ontwikkeld door verschillende developers die Bit Academy in dienst heeft. Zij geven, naast het bouwen van de software, ook zelf les. De KlasseStudenten die de lessen gaan geven, verdiepen zich voorafgaand aan de lessenserie in de content van Bit Academy om zich de lesstof eigen te maken.

Wat wordt er aangeboden?

Het programma is divers. Onderwerpen die aan de orde komen zijn o.a. het programmeren van een website, het werken met sensoren (bijvoorbeeld het maken van een apparaatje om planten water te geven), het programmeren van drones, het werken met data en met data zaken visualiseren (bijvoorbeeld verkeersinzichten kunnen laten zien).

Programma’s op maat

Sommige scholen willen slechts een of twee lessen binnen een bepaald thema. Andere scholen kiezen voor een traject van tien, twintig of zelfs veertig weken. Hoe langer het traject duurt, hoe breder het onderwijsaanbod. Leerlingen kunnen zo ontdekken welk gebied het beste bij hen past.

Interesse in een lessenserie?

Scholen kunnen contact opnemen met KlasseStudent wanneer zij belang hebben bij de informaticalessen of aanvullende informatie willen.

Door: Louise Boë 

Hallo 👋, waar kunnen we u mee helpen?

NB: WhatsApp chat opent in een nieuw venster