Nieuwsartikel

Kijkje-in-de-regio-Maastricht

Kijkje in de regio Maastricht

“Het is leuk om het onderwijs vanuit het perspectief van de leraar te bekijken”

Amber (21) en Lisa (22) zijn allebei begonnen als KlasseStudent in de regio Maastricht, maar zijn afgelopen juni de regiomanagers van de regio Maastricht geworden. In dit artikel wordt duidelijk hoe deze dames de zuidelijkste regio van het land goed laten draaien.

“Op dit moment werken we samen met vier scholen in de regio,” vertelt Amber. “Het Bonnefantencollege, het Porta Mosanacollege, het Sint Maartenscollege en het VMBO Maastricht.” Omdat continuïteit voor school en leerling hoog in het vaandel staat, hebben Amber en Lisa bewust gekozen om met een kleine groep van 25 studenten te werken.

Omdat KlasseStudent pas sinds vorig jaar september werkzaam is binnen Maastricht, is de regio relatief snel gegroeid. Lisa legt uit dat het belangrijk is om eerst hoge kwaliteit te leveren op scholen waar KlasseStudent werkzaam is, voordat er wordt gekeken naar mogelijke uitbreidingen.

Allebei de regiomanagers vinden het leuk om samen te werken met rectoren en docenten. Lisa vertelt: “We kunnen ons nog goed herinneren dat de docentenkamer verboden terrein was toen wij middelbare scholieren waren.” Amber vult haar aan: “Tegenwoordig spenderen we zelf daar onze pauzes. Het laat echt zien hoe betrokken docenten bij leerlingen zijn, terwijl je dat als leerling misschien niet doorhebt omdat je niet in de docentenkamer kan kijken.”

Hallo 👋, waar kunnen we u mee helpen?

NB: WhatsApp chat opent in een nieuw venster