Nieuwsartikel

Yvonne Peeks: “Ik vind de afwisseling in werkzaamheden het leukst.”

Yvonne Peeks werkt met veel plezier voor KlasseStudent in Groningen. Tijdens haar studie communicatie hoorde ze via via dat KlasseStudent surveillanten zocht voor de toetsweken.“Daar ben ik mee begonnen. Later begeleidde ik ook livestreamlessen en heel af en toe gaf ik een bijles. Het surveilleren kon ik het beste combineren met m’n studie.”

Nadat Yvonne haar studie had afgerond, had ze reisplannen en kon ze een extra zakcentje goed gebruiken. “Bij het Stadslyceum, de school waar ik vaker werkte, kon ik veel livestreamlessen begeleiden en toen ben ik daar twee maanden fulltime gaan werken. Dat klikte van beide kanten heel goed, waardoor ik naast de livestreamlessen ook meehielp op kantoor en met de administratie.” Nu ze terug is van haar reis kon ze direct op haar vertrouwde plekje aan de slag. “Toen ik de roostermaker appte, vertelde hij me dat hij me al had ingepland. Ik was meteen drie dagen welkom.”

Livestreamlessen zijn tijdens corona veel ingezet, maar wat houdt het precies in? Yvonne vertelt. “Veel docenten durfden het nog niet aan om weer naar school te gaan. Sommigen hadden zelf corona of deelden een huishouden met iemand met corona. Deze docenten konden echter wel lesgeven op afstand. Ik was dan in het lokaal bij de leerlingen en zorgde ervoor dat de les kon worden voortgezet. Ik overlegde met de docent wat hij van de les en van de leerlingen verwachtte. Ik hielp met opdrachten en bewaarde de rust in de groep.”

Tijdens haar studie moest Yvonne vaak presenteren voor grote groepen, waardoor het voor de klas staan niet meer zo spannend was als voorheen. Wat betreft een toekomst in het onderwijs kan het nog alle kanten op. “Ik vind het contact met de leerlingen erg leuk en ik sluit werken in het onderwijs niet uit. Ik weet alleen niet in welke vorm. Ik weet ook nog niet precies wat ik met m’n studie communicatie uiteindelijk wil. Dat ligt nog open.”

Op het Stadslyceum klikt het omdat er een bepaalde nuchterheid is die Yvonne ook in zich heeft. “De docenten zijn makkelijk in de omgang en de mensen waarmee ik werk op kantoor ook. Het voelt allemaal heel natuurlijk en gezellig en er wordt hard gewerkt. Dat vind ik een belangrijke combinatie.”

De flexibiliteit van KlasseStudent staat haar erg aan. Het feit dat de managers ook grotendeels zelf nog studeren, maakt dat er begrip is wanneer de studie even wat meer van je vraagt. “Ik vind de afwisseling in werkzaamheden het leukst. Als ik veel livestreamlessen geef, vind ik het ook fijn om weer eens te kunnen surveilleren en omgekeerd. Voor mij werkt dat het beste.”

Door: Louise Boë 

Hallo 👋, waar kunnen we u mee helpen?

NB: WhatsApp chat opent in een nieuw venster