Nieuwsartikel

“Ik heb beter leren luisteren”

Luuk (21), Laura (21) en Raoul (20) zijn de regiomanagers van de regio Enschede. Luuk al een flinke tijd; Raoul en Laura pas sinds kort. Alle drie studeren ze aan de Universiteit Twente en vandaag vertellen zij hoe het is om regiomanager te zijn van regio Enschede.

Regio Enschede herbergt 48 KlasseStudenten die actief zijn op vijf verschillende scholen. Raoul legt uit hoe hij het beleeft om als regiomanager te werken: “Het vraagt meer van mij op het gebied van tijd en aandacht dan voorgaande baantjes, maar de waardering die je krijgt vanuit het team en de collega’s maakt het allemaal waard.” Luuk vindt dat hij beter heeft leren luisteren door het zijn van regiomanager, want je moet goed weten wat de school wil en van je verwacht. Ook ontwikkel je betere communicatievaardigheden, aangezien je echt een informatieverstrekker bent voor zowel de scholen als de studenten.

Op de vraag hoe het is om leiding te geven aan het team vertelt Laura dat ze het contact met het team heel direct en persoonlijk vindt. “Ik heb het gevoel dat de studenten heel eerlijk tegen mij durven te zijn, omdat we dicht bij elkaar staan.” Ook vindt ze het erg fijn dat iedereen die in Enschede werkt student is, waardoor iedereen van elkaar begrijpt hoe druk studeren soms kan zijn. Daarom staat er altijd wel iemand klaar om de ander op te vangen, als een van de studenten niet kan werken.

“In Enschede is het lerarentekort niet zo groot als in het Westen,” vertelt Luuk, “maar toch zie je vaak dat de school met een vraag naar ons komt in plaats van andersom”. Volgens hem is dit typerend voor de regio. Ook kennen de meeste werknemers elkaar uit het studentenleven, wat het werk een stuk leuker maakt!

Hallo 👋, waar kunnen we u mee helpen?

NB: WhatsApp chat opent in een nieuw venster