Nieuwsartikel

“Het werk is erg dynamisch!”

Kwaliteitsmanager Naomi van Bottenburg (25) is sinds kort begonnen in de regio Amsterdam, waar zij verantwoordelijk is over 5 scholen. Vandaag zal Naomi vertellen wat het inhoud om kwaliteitsmanager te zijn.

“Als kwaliteitsmanager ben je er voor de scholen om ervoor te zorgen dat er creatieve oplossingen worden gevonden voor het verminderen van lesuitval en het verlagen van de werkdruk voor docenten.” vertelt Naomi. Dit doet ze door hecht samen te werken met de scholen. Doormiddel van in gesprek te gaan met directie en docenten vinden ze de mogelijke knelpunten, en de oplossingen hiervoor.

Ik merk dat er heel veel overeenkomsten zijn tussen de vijf scholen waarop wij nu werkzaam zijn binnen de regio Amsterdam, maar ook dat de scholen op sommige vlakken erg verschillen.” Dit maakt het voor haar dan ook erg interessant om op elke school het gesprek aan te gaan en te kijken welke mogelijkheden die wij als KlasseStudent bieden geschikt is voor deze school. “Bij de ene school moeten we een oplossing vinden voor het opvangen van de leerlingen die te laat zijn, maar bij de andere school kijken we meer naar het opvullen van lessen die uitvallen i.v.m. afwezige docenten.” Dit maakt het werk erg dynamisch vindt Naomi.

Als kwaliteitsmanager werk je hecht samen met de regiomanagers binnen jouw team, de regiomanagers zorgen ervoor dat alles wat betreft de KlasseStudenten soepel verloopt. “Buiten dat zij een korte communicatielijn hebben met de KlasseStudenten die werkzaam zijn op de scholen, bespreken ook zij de eventuele obstakels met roostermakers, waardoor er wederom snel kan worden geschakeld, en er geen onnodige lessen uitvallen. “

Als laatste hebben we het nog even over waar op dit moment de uitdaging ligt als kwaliteitsmanager. “De uitdaging is op dit moment het contact zoeken met nieuwe scholen. Veel scholen denken toch snel aan de kosten die er aan verbonden zijn, en niet wat het uiteindelijke op kan leveren voor de docenten, maar ook zeker voor de leerlingen.” Dit blijft voor haar nog een moeilijke kwestie, maar ze heeft er vertrouwen in dat ze nog veel zal groeien in haar functie en dat dit soort moeilijke zaken steeds beter kan tackelen.

Hallo 👋, waar kunnen we u mee helpen?

NB: WhatsApp chat opent in een nieuw venster