Nieuwsartikel

4 tips die ervoor zullen zorgen dat jij na de vakantie weer verkwikt en fris voor de klas kan staan!

De kerstvakantie zit er weer aan te komen, dit is een goede gelegenheid om te ontspannen en om jezelf weer helemaal op te laden voordat school weer begint in januari. De kerstvakantie is een moment waar je naar uitkijkt, maar hierdoor is hij ook altijd weer voorbij voordat je het door hebt.


 

Hier een paar tips om jouw drukke kerstvakantie om te toveren naar twee verkwikkende weken waarna je weer verfrist en ontspannen terug kan komen op school.

Plan je vrije tijd in

Plan voordat de vakantie begint een paar vrije dagen in, deze dagen mag je niets doen wat te maken heeft met werk. Op deze dagen lees je even geen mailtjes, bereid je geen lessen voor en denk je even helemaal niet aan werk. Zo heb je deze dagen vrij om tijd en energie te investeren in je familie, maar dit moedigt ook aan om echt tijd voor jezelf te nemen waarin je lekker kan beginnen aan een nieuw boek, kan wandelen in de natuur of eindelijk kan kijken naar die serie die je al een tijdje op je lijstje had staan.

Ga er op uit!

Een dagje of een paar dagen…. Ga er gewoon op uit! Een nieuwe plek geeft nieuw perspectief! Je hoeft niet ver te reizen of veel geld uit te geven. Een leuk plekje die je nog niet bezocht hebt in een stad bij je in de buurt is ook al goed. Elke stad of dorp organiseert leuke dingen tijdens de kerst waar je voor een prikkie aan mee kan doen, dus vraag rond en doe mee!

Leg je telefoon weg

In de tijd waarin we nu leven wordt elektronica steeds belangrijker, maar de kerstvakantie is juist een moment om daar even van weg te stappen. Als je een dagje vrij hebt gepland, maar je krijgt een appje van een collega voel je toch de druk om daarop te antwoorden en toch over werk na te denken. Leg daarom je telefoon een paar uur weg wanneer je de dag vrij gepland hebt. Zo wordt je ook niet in verleiding gebracht om toch aan werk te denken en kan je even totaal ontspannen.

Geniet!

De laatste tip is: Geniet! Dit is soms makkelijker gezegd dan gedaan, maar probeer je zorgen even opzij te zetten en te genieten van de kleine dingetjes. Lekker uitslapen, de lampjes in de kerstboom, een kop warme chocomel bij een goed boek, een wandeling door het mooie winter landschap, er zijn genoeg dingen om van te genieten!

Bronnen

Hallo 👋, waar kunnen we u mee helpen?

NB: WhatsApp chat opent in een nieuw venster