Klassestudent | diensten
551
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-551,page-parent,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_1000,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Diensten

Alle diensten van KlasseStudent zijn gericht op het verlagen van de werkdruk, het voorkomen van lesuitval, kansengelijkheid of onderwijsvernieuwing. Hieronder een aantal praktische invullingen van deze oplossingen die zijn ontstaan uit maatwerk. Benieuwd naar onze diensten? Of heeft u een andere vraag? Neem contact op!

Uitvalvrijeschool

Door het docententekort komen gaten in het rooster steeds vaker voor op scholen. Deze gaten worden vaak intern opgelost wat ten koste gaat van de werkdruk. Het alternatief is lesuitval. Om scholen te helpen deze problematiek het hoofd te bieden, heeft KlasseStudent de Uitvalvrijeschool ontwikkeld.

Werkdrukverminderen

Docenten krijgen vaak extra taken toegewezen waar ze eigenlijk geen tijd voor hebben. Dit gaat ten koste van de kwaliteit van het geleverde werk óf betekent dat de docent langer door zal moeten werken. Om het personeelsbestand van de school gezond te houden, is het belangrijk om de werkdruk in toom te houden. Onder anderen de gevolgen van het docententekort veroorzaken nogal eens problemen. KlasseStudent denkt mee in de mogelijkheden voor het verlagen van de werkdruk, zowel binnen als buiten de klas.

Klassestudent is een initiatief dat wordt gesteund door:

Kansengelijkheid

Huiswerkbegeleiding en examentraining worden veel aangeboden, maar zijn niet voor iedereen toegankelijk. Een examentraining kost al snel €300 of meer en is er dus alleen voor de leerlingen met ouders die dit willen betalen. Om kansengelijkheid te creëren heeft KlasseStudent een manier ontwikkeld om examentraining en huiswerkbegeleiding zeer goedkoop aan te bieden.

Persoonlijk Assistent voor de Leraar

In 2007 heeft de DenkTank, een groep jonge denkers, een oplossing bedacht voor het maatschappelijk probleem het lerarentekort. De oplossing is het inzetten van een PAL, oftewel de Persoonlijke Assistent van de Leraar.

Examentraining

Wil je voordat je examens beginnen een laatste boost? Zit je met een lastig vak waar je wat extra hulp bij kunt gebruiken? Of heb je behoefte aan persoonlijke tips over hoe jij je voor voor kunt bereiden? Dan zijn onze examentrainingen voor jou!

Huiswerkklas

KlasseStudent heeft huiswerkbegeleiding opnieuw bedacht. Door leerlingen vanaf het eerste moment op een goede manier om te laten gaan met afleiding, prioriteiten stellen en altijd een planning maken. Naarmate een leerling langer bij de huiswerkklas zit, wordt er ook meer aandacht besteed aan studievaardigheden, werkhouding (thuis en in de klas) en natuurlijk hoe je ook thuis jezelf aan het werk zet!

Kunnen wij uw school helpen?

Wat Roos zegt over Klassestudent